Stichting Via Beelden Coachen

 

  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0
6-11401232

www.gbjbeeldcoaching.nl


Opleider Beeldcoach

Informatie opleider Beeldcoaching Grietje Brommersma-Jalving

 Al vele jaren ben ik een warm pleitbezorger van beeldcoaching.
Vanaf 1999 heb ik binnen het onderwijs met beelden gewerkt. Eerst als beeldcoach en later ook als opleider beeldcoaching.
De beelden heb ik ingezet bij mijn werkzaamheden met volwassenen, kinderen en schoolbreed in verschillende contexten.

Ik ben er van overtuigd dat het werken met beelden een meerwaarde heeft boven het alleen met elkaar in gesprek gaan. Door gebruik te maken van beelden krijgt een gesprek meer diepgang. Het beeld houdt een spiegel voor, waardoor een proces gestimuleerd wordt naar meer bewustwording wie de volwassenen is en wie het kind is en hoe het wederzijdse ‘zijn’ op elkaar inwerkt. De volwassene wordt sensitiever in het hier-en-nu en leert het handelen te baseren op die pedagogische sensitiviteit. Die pedagogische sensitiviteit zorgt voor ’pareltjes’ in het contact.

Beeldcoaching zet altijd in beweging. Het is een krachtige vorm van coaching die aansluit bij de nieuwe mogelijkheden van de beeldcultuur en uitgaat van ontwikkelingsmogelijkheden. ‘Wat is binnen de gegeven context mogelijk.’
Beeldcoaching is effectief, oplossings- en handelingsgericht.
Beeldcoaching is een invloedrijke methodiek als het gaat om deskundigheidsbevordering van professionals.

Als beeldcoach en opleider beeldcoaching vind ik het belangrijk om zelf ook in beweging te blijven door op zoek te gaan naar nieuwe ontwikkelingen, het uitbreiden van mijn werkveld en netwerk. Een aantal jaren geleden heb ik me gespecialiseerd in Video Interactie Analyse Autisme. Ik ben een eigen bedrijf begonnen onder de naam GBJ Beeldcoaching, Parel tot Ontwikkeling en heb me aangesloten bij de Stichting Via Beelden Coachen.