Stichting Via Beelden Coachen

 

  •  website
  •  06-12 381 323
  •  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Opleider Beeldcoaching

Informatie opleider Beeldcoaching Herman van Beek

Sinds het jaar 2000 heb ik les gekregen van Frans Faber (opleider Beeldcoaching) in beelden kijken, Lia Voerman (Didactisch coach) en Emiel van Doorn (opleider via Stibco). Frans maakte mij zeer gedreven èn enthousiast voor de videobegeleiding, en de laatste persoon, Emiel van Doorn maakte mij wegwijs in het gedachtengoed van prof. Dr. Reuven Feuerstein. Van Feuerstein is de slogan: ‘Inspelen op mogelijkheden en niet berusten in grenzen’.

In 2001 ben ik de opleiding VIB gaan volgen bij Fontys opleidingen in Tilburg bij Cecile Verhoeven. In 2003 ben ik afgestudeerd aan de hand van de 12 mediatiekenmerken van Reuven Feuerstein.  In 2006 ben ik opleider geworden via Fontys (opleider Carla van den Heijkant). Na 4 studenten opgeleid te hebben, ben ik overgegaan naar het Opleiders Collectief Onderwijs van Frans Faber, Christine Brons e.a.

Bij het Collectief ben ik sinds 2012 zelfstandig opleider en heb net weer 6 nieuwe aanmeldingen dus dat betekent het aantal naderen van 70 studenten.

De kwaliteit van de opleiding vind ik van groot belang. Van de kwaliteitskring via het LBBO (beroepsvereniging beeldbegeleiding) ben ik al sinds 2006 voorzitter binnen het Wartburg College. Ook ga ik met andere scholen in gesprek over de kwaliteit van de beeldcoaching. Het meedenken en verder uitbouwen van deze kwaliteit vind ik boeiend, leerzaam, en belangrijk.

Sinds het voorjaar van 2020 ben ik door Ann Geelen betrokken geraakt bij het collectief Via Beelden Coachen. Om ook daarin verbinding te leggen tussen beeldcoaching en de contextuele therapie van Nagy en filosoof Martin Buber, dat vind ik een uitdaging waard.