Stichting Via Beelden Coachen

 


 

  •  website
  •  06-29 377 851
  •  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met veel plezier ben ik vanaf 1979 praktisch en theoretisch bezig met de verbetering van de kwaliteit van het pedagogisch-sensitief en didactisch handelen in situaties met kinderen en volwassenen. Lesgeven, opleiden en coachen zit in mijn bloed!
Het is een voortdurende afstemming op de (lerende) mens. Een relatie, een dialoog met elkaar aangaan zijn voorwaarden om beweging en verandering in gang te zetten.
Ik was leerkracht basisonderwijs, adviseur bij diverse schoolbegeleidingsdiensten en momenteel verbonden aan diverse afdelingen van Saxion Hogescholen als hoofddocente/onderzoeker onderwijskunde, pedagogiek en beeldcoaching, assessor van zij-instromers in het basisonderwijs en van startende en ervaren HBO-collega's, onderwijskundig adviseur en coach.

Na het behalen van het doctoraal diploma onderwijskunde/orthopedagogiek en het verkrijgen van de BIG-geregistreerde titel GZ psycholoog volgde ik de opleiding tot 'video-interactiebegeleider', later bekend als 'opleiding tot beeldcoach'. Ik gebruik de camera als middel leerkrachten, docenten en studenten te stimuleren tot reflectie op hun handelen. Ook in mijn eigen lessen/opleidingen heeft beeld een grotere plek dan ooit. Verder beheers ik de techniek en coachingswijze van het 'synchroon coachen', het leren on the spot.

Ik ben lid van het Collectief Beeldcoaching en de Stichting Via Beelden Coachen en door de 1e graads onderwijsbevoegdheden opleider van beeldcoaches in alle werkvelden, t.w. onderwijs, jeugd en gezin, welzijn en zorg.