Stichting Via Beelden Coachen

 

 

 

  • www.beeldcoachingplus.nl
  • 06-49 291 811     0161-223 940
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 

Ik was in 2014 betrokken bij de oprichting van de stichting Via Beelden Coachen. Ik ben enthousiast over de methodiek en vind deze een grote meerwaarde hebben
Beeldcoaching biedt de mogelijkheid om stil te staan bij het eigen handelen en dit te bespreken. Wie ben je, wat wil je, hoe denk en handel je in deze (werk)context?
Beelden passen goed in onze huidige cultuur, geven snel inzicht en maken je op een positieve manier bewust.
Organisaties veranderen en vragen van medewerkers om mee te bewegen. Professionals die zich beroepsmatig blijven ontwikkelen en creatieve oplossingen kunnen bedenken zijn goud waard binnen organisaties. De dialoog over het beeld draagt daaraan bij en zorgt voor een groot leereffect. Beeldcoaching ondersteunt ook mantelzorgers en vrijwilligers bij het vinden van een goede balans tussen draaglast en draagkracht. Zo kan overbelasting voorkomen worden of verminderen. Door samen de beelden te bekijken en te bespreken worden mantelzorgers en vrijwilligers echt gehoord en gezien in hun werk.
Sinds 2012 heb ik mijn eigen bureau Beeldcoachingplus. Naast de opleiding beeldcoaching verzorg ik trainingen op maat. In mijn werk als teamcoach houd ik mij bezig met zelfsturing in teams. Ik maak zoveel mogelijk gebruik van beeldcoaching bij teamcoachtrajecten. Ook hier is het een goed middel om teamleden in hun kracht te zetten, de onderlinge samenwerking te bevorderen en goed afgestemde zorg te realiseren. Op dit moment ben ik bezig met het ontwikkelen van een opleiding tot beeldcoach voor teamcoaches.